Najnowsze opinie pacjentów o lekach

Nasi czytelnicy codziennie publikują opinie na temat leków. Prezentujemy najnowsze opinie pacjentów. Zachęcamy do zapoznania się!

Najnowsze wpisy pacjentów na temat stosowanych leków

Autor: endless | Data: 18-05-2024 | Opinia o leku: Welbox

Komentarz: Biorę ten lek krótko. Z całej listy objawów niepożądanych przytrafił mi się tylko jeden, nadaktywność porównywalna do manii. Mnie nie przeszkadza chociaż ciężko się na czymś umysłowym skupić. Jeśli chodzi o aktywność fizyczną to jest rewelacyjnie. Mieszkanie już posprzątane teraz idę do sąsiadów.


Autor: | Data: 17-05-2024 | Opinia o leku: Calquence

Komentarz: stosowany przez 4 miesiące , przerwa z powodu skazy krwotocznej na nogach oraz siniaków na całym ciele , głównie na twarzy


Autor: | Data: 15-05-2024 | Opinia o leku: Ofev

Komentarz: ze względu na uporczywe biegunki samowolnie zmniejszyłem dawke lekarstwa ofew dwa lata temu. Jestem w ciągłym kontakcie z lekarzem lecze się regularnie się badam . Biegunki znacznie się zmniejszyły a wynkiki badań są prawidłowe.czy dobrze postąpiłem Pzez cały czas lekarz o tym nie wie


Autor: Anka | Data: 14-05-2024 | Opinia o leku: Primolut-Nor

Komentarz: Biorę preparat Primolut-Nor od 8 dni, zauważam u siebie rosnące rozdrażnienie, obniżenie nastroju, mam gorszą koncentrację i gorszą jakość snu. Podobny stan jak PMS. Mam brać 14 dni i z utęsknieniem czekam aż przestanę go brać


Autor: Broda | Data: 14-05-2024 | Opinia o leku: Ezen

Komentarz: Witam! mam już ten lek lecz po przeczytaniu innych opinii mam wątpliwości czy zażywać? mam cukrzycę typu 2 nadciśnienie tętnicze jestem po 2 zawałach lekarz mi wypisał ten lek na obniżenie cholesterolu


Autor: | Data: 13-05-2024 | Opinia o leku: Nalewka bursztynowa

Komentarz: mam nalewke z bursztynu oraz tybetanska -czosnek nie otwierana 6 lat czy jest do spozycia?


Autor: Jacek Szostak | Data: 12-05-2024 | Opinia o leku: Strepsils Intensive

Komentarz: Ten lek pomaga mi najbardziej na ból gardła. Jest jeszcze standardowy Strepsils, taki żółty. Ale ten moim zdaniem najlepiej działa przeciwbólowo.


Autor: Paweł | Data: 11-05-2024 | Opinia o leku: Simponi

Komentarz: Mi lekarz odstawił po 6 miesiącach pomagał słabo.


Autor: | Data: 11-05-2024 | Opinia o leku: Nebido

Komentarz: tak mi zalecili co 6 tyg jednorazowo calosc...troche tak ni jak pierwszy zrobiony zadnych odczuc pozytywnych


Autor: Maku | Data: 09-05-2024 | Opinia o leku: Sativex

Komentarz: skąd legalnie kupić? bardzo proszę o wiadomość na [email protected] tatą jest chory, dostaje sativex, ale jest mega drogi, szukam tańszych zamienników


Autor: NH | Data: 09-05-2024 | Opinia o leku: Ziextenzo

Komentarz: 50 min po podaniu zastrzyku pojawiły się drgawki, które stopniowo malały w ciągu 30 min


Autor: Ludek | Data: 09-05-2024 | Opinia o leku: Xalofree

Komentarz: mam ten lek od miesiaca . Dla mnie te krope są ogromnie agresywne, cały czas mam uczucie rozrywania żył w nogach.


Autor: | Data: 08-05-2024 | Opinia o leku: Trevicta

Komentarz: Cierpiałem na schizofrenie 12 lat,w maju 2023r dostałem pierwszą dawkę trevicty,jest maj 2024 roku i muszę przyznać ,że wszystkie objawy choroby całkowicie ustąpiły a ja poraz pierwszy od kilku lat zacząłem funkcjonować zupełnie normalnie, polecam terapię trevictą każdemu ,kto cierpi na schizofrenie.


Autor: MEGACE | Data: 08-05-2024 | Opinia o leku: Megace

Komentarz: Lek Megace stosuję od trzech tygodni. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Wręcz przeciwnie, ustąpiły biegunki które miałam od dwóch lat. Na razie jednak nie widać efektów. Zobaczymy co będzie dalej.


Autor: Morgan | Data: 06-05-2024 | Opinia o leku: Symkinet MR

Komentarz: Dostałam jako zamiennik Medikinetu i nie jestem zadowolona. Działa o wiele słabiej i krócej, a co gorsza odczuwam skutki uboczne, których nie miałam przy Medikinecie: zawroty głowy, mdłości, przeciążenie sensoryczne i ciągle poddenerwowanie


Autor: | Data: 02-05-2024 | Opinia o leku: Fasenra

Komentarz: W czerwcu będzie 3 lata jak biorę Fasenre jest super. Bardzo ważne, że po dwóch latach nie ma przerwy podawania leku jak było wcześniej.


Autor: Pacjent | Data: 01-05-2024 | Opinia o leku: Silodosin Recordati

Komentarz: kłopoty z jelitami, bolesne wypróżnienia, wzdęcia


Autor: Sylwia | Data: 30-04-2024 | Opinia o leku: Trexan Neo

Komentarz: biore już 3 dawke trexanu raz w tygodniu i po kazdej dawce mam zawroty głowy,mdłości,senność,biore 25mg na tydzień i jestem zaniepokojona


Autor: anna | Data: 26-04-2024 | Opinia o leku: Etibax

Komentarz: Biorę Etibax od miesiąca i po zbadaniu okazało się ,ze Cholesterol całkowity mam 165.Takiego poziomu jak żyję ,nigdy nie miałam. Oczywiście biorę też inny lek na cholesterol jako podstawowy(u mnie Pitamet).Jestem wdzięczna lekarzowi, który mi go przepisał


Autor: Dobromirecki | Data: 22-04-2024 | Opinia o leku: Opacorden

Komentarz: ...skutki uboczne są znacząco wzrastające z upływem czasu stosowania. Dotyczy oczu, oczywiście tarczycy, jednak i błędnika. Anomalie zależne od stanu zdrowia, wieku i momentu rozpoczęcia leczenia. W wypadku nietolerancji alternatywnych leków, to jeden z koniecznych do stosowania. Działa skutecznie w docelowym przeznaczeniu, zauważalne skutki w 10- 30 dni, jednak konieczne jest dłuższe stosowanie. Wypłukanie z organizmu, po zaprzestaniu podawania leku ok 30 dni ( nie dotyczy to ewentualnych zaistniałych skutków ubocznych). Przerwy do 2 dni w organizmie nasyconym , tym lekiem, są stosowane, wg. zaleceń medyka. Lek dobry, indywidualne reakcje, w sytuacji wyższej konieczności trzeba słuchać lekarza....


Autor: Ada | Data: 19-04-2024 | Opinia o leku: Xalacom

Komentarz: Mam podobnie Xalacom po zakropieniu oczu mam cały dzień drgawki całego ciała jestem niespokojna mam przyspieszone bicie serca to jest masakra 🙈🙈🙈


Autor: | Data: 17-04-2024 | Opinia o leku: Rosutrox

Komentarz: miałam tak samo,potworny ból kolan 3 miesiące...,szpital ,postawili mnie na nogi....chodze!!! masakra


Autor: | Data: 16-04-2024 | Opinia o leku: Dobroson

Komentarz: Biorę Dobroson raz śpię przebudzam się co dziennie po jednej na noc już 3lata biorę jest lepiej z tym spaniem .


Autor: ADI | Data: 16-04-2024 | Opinia o leku: Theospirex

Komentarz: strasznie się bo tym g czuje . drgawki mam ciągle ruszam nogami i rękami. źle się czuję boli mnie głowa i mam uczucie lęku. najgorszy lek jaki w życiu zażywałem


Autor: Bolek | Data: 13-04-2024 | Opinia o leku: Detraven

Komentarz: Ja juz moge powiedziec ze Julka jest glupia


Autor: Lipka | Data: 12-04-2024 | Opinia o leku: Imnovid

Komentarz: drugi dzień brania tabletki,ogromny ból głowy i skoki ciśnienia


Autor: | Data: 11-04-2024 | Opinia o leku: Pylera

Komentarz: Terapia pomogła za pierwszym razem czy była konieczna kolejną próba ?


Autor: | Data: 11-04-2024 | Opinia o leku: Pylera

Komentarz: Mam te same objawy, to też jest mój 6 dzień terapii. Mam pytanie, eradykacja pomogła, czy była konieczna 2 terapia ?


Autor: Grazka | Data: 09-04-2024 | Opinia o leku: Bioracef

Komentarz: bioracef 500 biorę od 4 dni na chrype i katar. nic nie pomaga. chrypka już 2 tygodnie jest.


Autor: Gall Anonim | Data: 07-04-2024 | Opinia o leku: Xigduo

Komentarz: u mnie też w czasie stosowania pojawił się problem jak to określasz z "ptaszkiem". Zaczerwienie, jakieś plamki, swędzenie/pieczenie. Ktoś poniżej wspomina o higienie. Jeżeli chodzi o sprawę higieny, to chyba mogę powiedzieć, że wręcz przesadna, perfekcyjna. Po prostu ten lek powoduje u niektórych osób takie objawy. Poza tym czuję się osłabiony, apatyczny i sam na razie odstawiłem. Jutro kontakt z moim diabetologiem. Póki co biorę Glucophage 1000 rano i wieczorem + Diaprel rano.


Autor: Elza | Data: 05-04-2024 | Opinia o leku: Pragiola

Komentarz: brałam 3 dni 75 mg na sen,snu niestety nie ma a zmęczenie okropne.Odstawiam to nie dla mnie oczy mało mi nie wyskoczą bolą.


Autor: Ala | Data: 05-04-2024 | Opinia o leku: Halidor

Komentarz: Bardzo źle się po nim czuje chodzę jak pijana nie mogę prowadzić samochodu


Autor: | Data: 03-04-2024 | Opinia o leku: Hyrimoz

Komentarz: Wzięłam pierwszy zastrzyk 12 dni temu, Mam RZS seroujemne.Juz następnego dnia ustąpily bóle rąk i nóg i obrzęki. Ale od wczoraj mam wysypkę na twarz, szyi i dekolcie.I nie wiem dlaczego.Czy brać drugą dawkę czy zgłosić to reumatologii. Dana. 03.04.2024


Autor: zdzisława. | Data: 03-04-2024 | Opinia o leku: Biosotal

Komentarz: Biosotal jest refundowany a mój lekarz rodzinny wypisuje na recepcie płatne 100% dlaczego?


Autor: | Data: 02-04-2024 | Opinia o leku: Rifamazid

Komentarz: Biorę ten lek od 2 tygodni ponieważ brałam udział w programie leczenia łuszczycowego zapalenia stawów i okazało się , że leczenie to uaktywniło u mnie prątki gruźlicy , którą musiałam się gdzieś zarazić i niestety coraz gorzej się czuję jestem słaba, męczę się bardzo szybko mam bóle podbrzusza, głowy a lekarz jeden kazał zażywać 3 miesiące drugi przez miesiąc sama nie wiem co mam zrobić czy iść do kolejnego bo naprawdę czuje się okropnie.


Autor: Anna | Data: 31-03-2024 | Opinia o leku: Fluomizin

Komentarz: Po 3 tabletce 38,5 dreszcze, ból głowy potworny, mdłości. Myślałam ze to zatrucie pokarmowe. Dwa dni zwolnienia, informowałam lekarza o leku i kazał kontynuować. 4 dawkę wzięłam dopiero kolejnego dni bo wieczorem byłam tak nieprzytomna ze przespałam 🤦‍♀️. Przed wzięciem 4 dawki czułam się nieco lepiej. Po 4 dawce znowu wróciła gorączka i bóle głowy. Tym razem przeszukałam internet j trafiłam tutaj. Nie kontynuuję i nie polecam. Z wypowiedzi widze ze zgłaszane informacje o złym samopoczuciu po lekach sa często bagatelizowane przez lekarzy….


Autor: | Data: 30-03-2024 | Opinia o leku: Groprinosin Forte

Komentarz: to suplement diety nie lek


Autor: Alige | Data: 28-03-2024 | Opinia o leku: Intrarosa

Komentarz: wytrzymałam trzy tygodnie. Koszmarne pieczenie sromu, okolic odbytu, a w pochwie uczucie takie, jak przy zakażeniu grzybiczym. Do tego przez podrażnienie cewki moczowej od razu zakażenie dróg moczowych.


Autor: | Data: 26-03-2024 | Opinia o leku: Femoston Conti

Komentarz: Po 3 dniach brania leku zaczęłam się czuć fatalnie - potworny ból w podbrzuszu, brzuch spuchł mi jak balon . Mimo że dużo piję bardzo msło siusiam , więc chyba cała woda zostaje mi w organiźmie. Dostałam nawet gorączki piwyżej 38 stopni. Początkowo nie skojarzyłam że to od tego leku i wzięłam jeszcze 2 razy - samopoczucie jeszcze gorsze. Obecnie jestem 3 dzień po odstawieniu , ale dolegliwości nie mijają - brzuch prawie mi pęka. Jutro mam konsultację z ginekologiem - innym niż ten który zalecił mi brać lek, zresztą ku mojemu zdziwieniu po przeczytaniu ulotki , zlecił zaczęcie przyjmowania 5 dni po miesiączce. Mam 63 lata i liczyłam że poprawi mi to formę, a póki co prawie mnie zabija.


Autor: | Data: 25-03-2024 | Opinia o leku: Trioxal

Komentarz: Brałem ale zaczęły mi puchnąć kostki obu nóg i odczułem dławicę w sercu po 100 m


Autor: Marta | Data: 25-03-2024 | Opinia o leku: Egzysta

Komentarz: Bardzo mądry i potrzebny post. Ja też słyszałam o praktykach firm farmaceutycznych, które płacą za dodawanie pochlebnych opinii o ich produktach. Dożyłam dojrzałego wieku, unikając lekarzy i leków i proszę, nie mam żadnych chorób przewlekłych. Ale pech chciał, że złamałam rękę. Na skutek błędu lekarskiego po operacji, już od ponad roku cierpię na ciągły ból. I teraz mam problem: brać tę pregabalinę czy nie? Moje doświadczenie potwierdza tezę przedmówczyni o unikaniu lekarzy. Niestety sama interwencji chirurgicznej nie mogłam sobie zrobić....


Autor: mewka | Data: 25-03-2024 | Opinia o leku: Pragiola

Komentarz: biorę pragiolę rano i iweczorem 50tkę ale strasznie bla mnie nogi


Autor: Jakub | Data: 24-03-2024 | Opinia o leku: Abilify Maintena

Komentarz: Lek biorę od 5 lat, żadnych skutków ubocznych. Życzę Wam zdrowia. Dbajcie o siebie. Pozdrawiam.


Autor: Maria z Rzeszowa | Data: 23-03-2024 | Opinia o leku: Lokren 20

Komentarz: Brałam lokren 10 lat i świetnie się czułam, a od miesiąca przestał działać. Moja lekarka kazała zwiększyć dawkę do1,5 tabletki lokrenu 20, a skutek taki, jakbym połknęła kulkę chleba i popiła wodą, puls ponad 90, jestem słaba i strasznie się męczę.


Autor: Patr | Data: 20-03-2024 | Opinia o leku: Hulio

Komentarz: Jestem po pierwszych 4 dawkach leku, cierpię na ZZSK. już po pierwszym zastrzyku czułem dużą poprawę mojego stanu zdrowia, nie zauważyłem skutków ubocznych. Na szczęście w Belgii lek jest refundowany.


Autor: Alige | Data: 20-03-2024 | Opinia o leku: Intrarosa

Komentarz: Cierpię na podrażnienie śluzówki sromu i odbytu oraz na infekcję dolnych dróg moczowych. Pieczenie i irytacja. odstawiam!


Autor: | Data: 20-03-2024 | Opinia o leku: PITAMET

Komentarz: Biorę Pitamet 2 mg co drugi dzień (wzięłam 8 proszków). Po dwóch tygodniach zrobiłam lipidogram i rzeczywiście wyszedł, jak u zdrowego człowieka. Natomiast ze skutków ubocznych dokuczają mi: bezsenność, ból brzucha ( wzdęcia), pogorszenie wzroku, ból i zawroty głowy.


Autor: Seen | Data: 19-03-2024 | Opinia o leku: Oxydolor

Komentarz: Biorę 10 mg dwa razy na dobę i jestem jakoś dzięki temu funkcjonować. "Poradnia leczenia bólu" te sprawy załatwia, typu recepta itp. W zwykłej poradni spotykałem się z tekstem "nie zapiszę, bo nie". Mają dokumenty, ale to wszystko czysta złośliwość.


Autor: Czerniak | Data: 18-03-2024 | Opinia o leku: Tafinlar

Komentarz: Czy po tych lekach staraciliscie włosy ?


Autor: Andrzej | Data: 17-03-2024 | Opinia o leku: Hyplafin

Komentarz: stosuje od miesiąca na pewno pomaga w regulacji oddawania moczu i nie wystąpiły żadne skutki uboczne


Co pacjenci sądzą o lekach?

Zróżnicowana oferta medykamentów tworzy możliwość doboru produktów o niemalże identycznym składzie. Jaki lek znajdzie się na recepcie, zależne jest w głównej mierze od przekonania lekarza o jego skuteczności, a także współdziałaniu z pozostałymi, przyjmowanymi specyfikami. W zależności od tolerancji na poszczególne składniki leków możemy lepiej lub gorzej przyswajać poszczególne preparaty. Działanie i skutki uboczne, opisane w ulotce, dołączonej do każdego opakowania są spisem wyników długotrwałych obserwacji, prowadzonych przed wprowadzeniem leku na rynek sprzedaży, jednak opinie o lekach osób, które miały z nimi bezpośrednio do czynienia mogą okazać się kluczowe dla skuteczności, ale i komfortu prowadzonej terapii.

Opinie o lekach pomocne przed zastosowaniem

Po przeczytaniu ulotki, przedstawiającej składniki leku, jego sposób działania, zasadność stosowania w odniesieniu do określonych schorzeń, a także efektów, jakie może wywołać medykament jesteśmy ciekawi, jak oficjalne dane mają się do rzeczywistości. Niezwykle pomocne okazuje się zapoznanie z opiniami o lekach, przedstawianymi przez użytkowników, którzy na własnej skórze przekonali się o ich działaniu i skuteczności. Skład leków może wydawać się odpowiedni, jednak różnice w stężeniu substancji aktywnych mogą powodować diametralne różnice w jego działaniu oraz efektach stosowania. Zdarza się, że substancje dodatkowe, zawarte w leku znacznie wpływają na komfort przyjmowania. Nie pamiętasz, jak dawkować konkretny lek, a ulotka zaginęła gdzieś w szafce? Opinie o lekach zawierają wiele przydatnych informacji i wskazówek. Mogą być pomocne przy wyborze leku, a także jego formy. Dowiedz się, czy specyfik lepiej tolerowany jest w formie kapsułek, czy syropu.

Trafne spostrzeżenia, opinie o lekach podczas stosowania

Opinie o lekach od użytkowników, którzy mogą na własnym przykładzie opowiedzieć o działaniu, skutkach ubocznych i efektach terapii są niezastąpione w wielu przypadkach. Wśród ogromnej dostępności produktów medycznych warto wybierać medykamenty, które rzeczywiście działają. Skuteczność wiąże się często z ryzykiem niepożądanych następstw, warto poznać jak w praktyce zachowują się połączone substancje. Opinie o lekach to cenna wiedza, pochodząca z bezpośrednich doświadczeń, mogąca zaoferować odpowiedzi na trudne i niewygodne pytania, na które nie można liczyć w treści ulotki. Opinie o lekach, dostępne w serwisie nie są filtrowane, można więc poznać prawdę o działaniu wielu, popularnych i rzadko spotykanych preparatach. Poza działaniem oraz efektami, opinie o lekach, zamieszczone przez stosujących dotyczą często pór ich przyjmowania, odstępów pomiędzy kolejnymi dawkami oraz możliwych odstępstw od schematu zażywania bez konsekwencji dla skuteczności terapii. Czy lek będzie skuteczny po pominięciu jednej lub dwóch dawek? Czy dane leki można łączyć? Jakie produkty spożywcze wzmacniają lub osłabiają działanie leków? Poznaj opinie o lekach z pierwszej ręki, pozbądź się wątpliwości, lecz się bezpiecznie i odpowiedzialnie.